הגדרת צרכי התקשורת של העסק
לכל עסק יש מאפיינים ייחודיים, כל שקיימים הבדלים בין צרכי התקשורת של מסעדה, מכון יופי, חנות פיזית, קליניקה, משרד קטן או בינוני. לכן, בתור התחלה יש להגדיר את הצרכים שלכם ברמת ההתנהלות השוטפת כיום ובראייה לעתיד. למשל, מהי מהירות האינטרנט הדרושה לכם, מהו נפח הגלישה החודשי, פתרונות Wi-Fi, טלפון קווי או טלפוניה אינטרנטית, מהי רמת אבטחת המידע, האם צריך שירותי ענן או אפליקציות לעסק חכם, ומהי רמת השירות והתמיכה שאתם מצפים לקבל.
בתוך כך, חשוב לזכור שקיימים הבדלים בין פתרונות תקשורת שמציעות ספקיות בתחומים שלעיל ונוספים. למשל, חברתנו מספקת ראוטר עם כרטיס סים מובנה, מה שנותן גיבוי בעת תקלות תשתית. זה לא הבדל 'קטן' אלא מרכיב שיכול להתברר כקריטי להמשכיות עסקית, כלומר המשך גלישה, קבלת שירותי ענן, תקשורת אונליין מול הלקוחות ועוד – גם בעת תקלות תשתית.
אז שימו דגש מיוחד על השלב הבא, של השוואת פתרונות ושירותים בין הספקיות.
עוברים להשוואה בין ספקיות תקשורת
יש מספר היבטים שחשוב להשוות בין הספקים. בראש ובראשונה, בדקו אם יודעים לתת לכם מענה הוליסטי מקצה לקצה לכל הצרכים שהוגדרו. שימו לב אם קיימת זמינות ונכונות לדבר איתכם, להיכנס לעובי הקורה ולאפיין צרכים ופתרונות, ולהציב כמטרה עליונה תקשורת של אפס תקלות. האם אנשי המקצוע של החברה פנויים לייעץ בתחומים הטכניים? יודעים הציע אפשרויות רלוונטיות? מגיעים לעסק עצמו כדי לבצע סקר באתר, במידת הצורך?
מלבד זאת, חשוב לבדוק את יכולתה האמיתית של החברה לתת מענה לתחומים ספציפיים (מה שמרבית הספקיות אינן יודעות לעשות). למשל, האם לצד כלל הפתרונות שכבר נסקרו, יודעים גם לתת לחנות או מסעדה חבילת קופה, האם יודעים לתכנן ולהתקין מערכות אזעקה, מערכות גילוי אש, בקרות כניסה, מערכות סאונד, מערכות IOT, ועוד.
להבין מראש מי יטפל בכם
זה נחמד להציע התקנה של תשתיות תקשורת, ויפה להציע פתרונות מתקדמים, אבל בסופו של יום – מי יטפל בכם? במקרה של בעיה או תקלה, ממי תקבלו את הפתרון? האם הקבלן שסיפק והתקין את הרכיבים אמור לתת מענה, או אולי ספקית התשתית תהיה הכתובת? זוהי שאלת מיליון הדולר, ולמרבה הצער, עסקים רבים מגלים שהתשובה מרגיזה מאוד.
מבחינת הקבלן, הפרויקט הוא "שגר ושכח" – כך שאם תפנו אליו בעת תקלה תגלו שהוא מעביר אתכם לספקית. אבל כשתתקשרו לספקית, לעיתים קרובות תגלו שלא ממש מכירים אתכם ומגלגלים את הגחל הלוהט בחזרה לקבלן. עד שתקבלו בסופו של דבר את הפתרון עלול לעבור זמן רב של השבתה, על כל המשתמע מכך ברמת התפעול, הלקוחות והנזק המצטבר.
לכן חשוב לחפש חברה שאתם "הבייבי" שלה. זה מתחיל כבר בשלב הפרויקט, עם צוות ייעודי שחי ונושם אתכם, שמכיר את הצרכים והפרויקט שלכם כמו את כף ידו. זה ממשיך כשאתם מקבלים הדרכות, הסברים וכל מה שצריך בשביל להתחיל לעבוד עם התשתית ופתרונות התקשורת שלכם. אנחנו לא מכירים עוד חברה שיודעת לעשות את זה כמו iPracticom.
אנחנו גם לא מכירים עוד חברה שלוקחת את כל השירות על כתפיים שלה 24/7, אבל אתם יודעים מה? שווה לבדוק! תשאלו אצל ספקיות אחרות יש מישהו שממש תהיו העסק שלו, שיידע לתפעל הכל מול גורמים פנימיים וחיצוניים כשעולה בעיה. זאת, להבדיל מעשרות אנשי מכירות, אדמיניסטרציה, טכנאים וכן הלאה, שמטרטרים אתכם מאחד לשני.
תשאלו את הספקית אם יש מי שלוקח אחריות מאלף ועד תו, ובמקרה של בעיה כלשהי, אפילו הקטנה ביותר, עושה בשבילכם את הטלפונים, מיידע אתכם מה קורה, נותן שקט נפשי, ובעיקר – דואג לפתרון בצורה המהירה והיעילה ביותר.
בשורה התחתונה – להתייחס לנושא ברצינות
תשתית התקשורת של העסק היא הליבה, מערכת העצבים שמאפשרת לכל העובדים, המנהלים והמחלקות לתפקד כגוף אורגני אחד. אז התייחסו ברצינות הראויה לנושא, הקדישו זמן ומחשבה לבדיקת הפתרונות והשירותים של החברות, ובחרו את זו שיודעת לתת כל מה שצריך עם מוצרים איכותיים ושקט תעשייתי מלא.
בחירה נכונה תתגלה כאבן דרך משמעותית להצלחה שלכם.